Forskellen på Seven Card Stud og Texas Hold’em Poker

De fleste dødelige kender til det populære pokerspil, Texas Hold’em, men der findes faktisk rigtig mange udgaver af poker, som kun de færreste kender til.

Et af de mindre populære spil er Seven Card Stud, og du vil her kunne lære lidt om forskellen ved de to pokerspil.

Ingen kort på bordet i Seven Stud

Når du spiller Texas Hold’em, vil du være vant til, at du får to kort på hånden og derefter vil blive placeret fem kort på bordet. Når du spiller Seven Stud Poker, vil der ikke blive placeret nogle kort på bordet.

Til gengæld vil der være synlige kort, men det er blandt spillerne.

Du får op til syv kort i stedet for to

I Texas Hold’em nøjes du med at have to kort på hånden, hvor du i Seven Stud starter med tre kort og til sidst vil sidde med syv kort. Her gælder det om at bruge fem kort, så man skaber den bedste hånd.

I Seven Card Stud er det ligesom i Texas Hold’em muligt at bette mellem hver runde. Runderne kendes dog ikke som Flop, Turn og River, som vi ellers kender det i Texas Hold’em, men de kendes som ,Third Street, Fourth Street, Fifth Street, Sixth Street og Seventh Street.

Der er altså flere runder i Seven Card Stud, og her er hvad der sker på de forskellige streets.

Third Street: Er begyndelsen af spillet. Her modtager alle spillere tre kort, hvor et kort er synligt. Den spiller med det laveste synlige kort, starter runden.

Fourth Street: Her modtager spillerne endnu et synligt kort. Nu kan spillerne bette igen.

Fifth Street: Spillerne modtager nu endnu et synligt kort.

Sixth Street: Et nyt synligt kort deles ud til spillerne.

Seventh Street/River: Her modtager spillerne det syvende og sidste kort. Dette kort er usynligt for alle andre end modtageren.

Showdown: Ligesom I Texas Hold’em skal spillerne nu vise deres hånd. I Seven Stud gælder det om have de fem bedste kort samlet set ud af de syv, man har modtaget, mens du i Texas Hold’em skal bruge dine to kort, sammen med de fem på bordet til at danne den bedste hånd.

Hænderne rangeres på samme måde i begge spil. Dvs. Højt kort, Et par, To Par, Tre Ens, Straight, Flush, Fuldt Hus, Straight Flush, Royal Straight Flush.

Seven Stud og Texas Hold’em minder meget om hinanden, forskellen er bare, at hver spiller modtager de fem kort, der normalt ligger inde på midten af.