Odds på pokalfinalen 2016: AGF vs FC København

dbu_pokalenAGF er i pokalfinalen for første gang i 20 år, og det har sat byen på den anden ende. AGF solgte således deres 18.000 billetter til deres fans på under fire timer, og for første gang siden 1998, forventer DBU helt udsolgt til pokalfinalen.

AGF har været i 11 pokalfinaler i klubbens mangeårige historie, hvoraf ni er vundet. AGF er den klub i Danmark, som har vundet pokalfinalen flest gange, men mod FCK i Parken, er det selvfølgelig FC København som er odds-favoritter før kampen.

Danske Spil tilbyder et flot odds 5.50 på AGF, mens der er odds 1.65 på FCK. Uafgjort i den ordinære spilletid, og dermed forlænget spilletid, giver odds 3.80 på Oddset.

Danske Spil er klar med odds på pokalfinalen anno 2016 mellem AGF og FCK, og herunder kan du se udvalgte odds på Oddset netop nu.

Odds på AGF vs FCK i Pokalfinalen >>

 

odds_pokalfinalen_2016

 

Kan AGF vinde sin 10. pokal på FCKs hjemmebane?

AGF er i pokalfinalen for 12. gang i klubbens historie, og jagter deres 10. pokaltitel. En flot statistik i pokalfinaler, men vi skal dog 20 år tilbage i kalenderen for at finde den seneste finale med AGF som deltager. Den blev spillet i 1996, hvor AGF slog Brøndby med 2-0 i Parken på mål af Peter Degn og Stig Tøfting.

AGF er i finalen via en samlet 4-2 sejr over AaB i semifinalerne, mens FCK er videre efter 2-1 samlet mod Brøndby. AGF leverede en god præstation i Aalborg, da man vandt 0-2 i det første af to semifinale-opgør, og det er også værd at huske på, at AGF slog Sønderjyske med 0-3 i Haderslev i kvartfinalen. AGF har elimineret to af dansk fodbolds stærkeste hold netop nu, og står nu overfor den ultimative prøvelse i form af FCK i Parken i en finale.

FCK har selvfølgelig en kæmpe fordel ved at få lov at spille pokalfinalerne på hjemmebanen i Parken. Det burde DBU muligvis lave om, så DBU Pokalens finaler ville være mere fair, eftersom FCK ofte er at finde som den ene finalist. Det ville f.eks. være oplagt at flytte kampen til Brøndby Stadion som også kan huse mange tusinde tilskuere.

Ydermere har FCK tabt lodtrækningen om hjemmebanen, hvilket betyder at klubben skal spille i udebanetrøjer, men her ophører udebane-ulempen så også. FCK har nemlig fået deres egen fantribune, og bortset fra at skulle spille i udebanetrøjer – og at op mod 20.000 AGF-fans tager turen til hovedstaden for at bakke op om byens helte – bliver det ligesom enhver anden hjemmekamp for FCK i Parken. Fordel? Det skulle vi mene.

Det mener Danske Spils oddssættere tilsyneladende også, for oddset på AGF er højt og oddset på FCK lavt. Var kampen blevet spillet på alle andre stadions i Danmark, ville oddset formentlig være højere på FCK og laver på AGF, men sådan skal det altså ikke være.

Vi krydser fingre for, at aarhusianerne kan levere endnu en god udebanepræstation, som det var tilfældet mod AaB og Sønderjyske, og på den måde skabe spænding om udfaldet af pokalfinalen anno 2016.